Dietetyką kliniczną zajmuję się od 10 lat
Jestem absolwentką Dietetyki w Chorobach Wewnętrznych i Metabolicznych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz Żywienia Człowieka na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym. Po kilku latach pracy z pacjentami zaczeły pasjonować mnie także zagadienia psychologiczne. Ukonczyłam Akredytowaną Szkołę Diet Coachingu, a następnie postanowiłam pójść jeszcze o krok dalej i wybrałam drugi kierunek studiów – psychologię.
Swoją wiedzą i doświadczeniem miałam przyjemność dzielić się z przyszłymi dietetykami na Wyższej Uczelni tj. Wyższa Szkoła Edukacja w Sporcie. Tworzę edukacyjne treści w mediach społecznościowych, a także występuję jako ekspert w telewizyjnym studio.
Najbliższe mi są zagadnienia dotyczące żywienia cukrzyków
i insulinoopornych. To właśnie głównie dla tej grupy osób załozyłam swój wyspecjalizowany catering dietetyczny 2BE.
Prowadzę dietoterapię i konsultuję pacjentów z:
-cukrzycą
-cukrzycą ciążową
-insulinoopornością
-chorobami tarczycy
-chorobami autoimmunologicznymi
-zaburzeniami i chorobami ukł. pokarmowego
-zaburzeniami hormonalnymi
-nadwagą i otyłością
-zaburzeniami odżywiania
Prowadzę także procesy zmiany na głębszym poziomie, które nazywam ŻYWIENIOWĄ TRANSFORMACJĄ.
To połączenie diet coachingu i sesji psychodietetycznych.
Przejście takiego procesu to zmiana nie tylko żywienia, zdrowia, wyglądu ale także zmiana relacji z jedzeniem i zwiększanie samoświadomości żywieniowo-emocjonalnej.
Żywieniową TRANSFORMACJĘ kieruję przede wszystkim do osób, kóre są w błędnym kole odchudzania i pragną z niego wyjść. Dla osób, które chcą pożegnać wszelkie ścisłe jadłospisy, plany, aplikacje i chcą nauczyć się jeść dla zdrowia i „luźnej” głowy czyli intuicyjnie i z uwaznością, a nie reżimowo.
Przyjmuję w Warszawie, Wyszkowie, a także online.